14 жовтня - День захисників та захисниць України

Із метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій українського народу, сприяння зміцненню патріотичного духу в дітей дошкільного віку з 11 по 13 жовтня 2021 року у ЦРД «Калинка» відбулися заходи, приурочені до Дня захисників і захисниць України.

Упродовж тижня було організовано та проведено різноманітні форми роботи за участю дітей, батьків та педагогів закладу, а саме:

Робота з дітьми

· Проведено цикл бесід: «Я - українець і пишаюсь цим», «Як тебе не любити, земле моя», «На варті миру».

· Проведено дидактичні, музично–дидактичні, народні, рухливі та спортивно- патріотичні ігри.

· Проведено читання та обговорення творів, бесід, розповідей про героїв-захисників України.

· Проведено в групах старшого дошкільного віку літературну вікторину: «Жителі Охтирщини – захисники, захисниці України»;

Підсумком вищезазначених заходів у ЦРД було організовано виставку дитячих робіт «Ми діти козацького роду».

Робота з педагогами.

- Організовано в методичному кабінеті тематичну виставку: «Жителі Охтирщини – захисники і захисниці України».

- Здійснено організаційно-методичний супровід модернізації змістового наповнення національних куточків за тематикою в усіх вікових групах.

Робота з батьками.

- Організовано з батьками міні-проект: «Захисники Вітчизни в моїй родині». Батьками створено буклети з фотографіями, розповідями, ілюстраціями.

- Проведено консультацію: «Як правильно розповідати дітям про захисників України».

Саме такі заходи виховують майбутнього захисника України та формують у дітей активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів.

Ми, дорослі, сподіваємося, що позитивні емоції, пережиті під час відзначення Дня захисника України, сприятимуть підвищенню патріотизму малят, вихованню в них почуття гордості за рідну землю, бажання примножувати її красу і здобутки! Нехай сила і мужність Героїв живляться нашою любов'ю, підтримкою і повагою!

Галерея "14 жовтня 2021"

Кiлькiсть переглядiв: 73

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.